Definita cuvantului glaspapir
GLÁSPAPIR (GLASPAPÍR) s. n. Hârtie specială mai groasă pe care a fost lipit un strat de sticlă pisată și care se folosește la șlefuitul lemnului, metalelor etc. – Din germ. Glaspapier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu glaspapir
papír, papíre, s.n. (reg.) 1. hârtie; foaie de hârtie scrisă; scrisoare. 2. condică, registru. 3. (înv.) trestie din Egipt; papirus. Vezi definitia »
MARTÍR2, -Ă, martiri, -e s. m., s. f. Persoană care a avut de îndurat suferințe, chinuri îngrozitoare sau moartea pentru ideile, convingerile sale. ♦ Spec. Mucenic (al bisericii). ♦ P. gener. Persoană care îndură persecuții, un tratament inuman, bătaie etc. – Din fr. martyr. Vezi definitia »
sichír, sichíri, s.m. (reg.) nume dat unor specii de păsări înrudite cu pitulicea. Vezi definitia »
AUTOGÍR, autogire, s. n. Aeronavă cu o elice de propulsie antrenată de un motor și cu o elice de suspensie care se învârtește în jurul unui ax vertical prin forța realizată de deplasarea aeronavei. [Pr.: a-u-] – După fr. autogire (< gr.). Vezi definitia »
LEUCOSAFÍR s. n. varietate incoloră, transparentă de corindon, piatră semiprețioasă. (< fr. leucosaphir) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z