Definita cuvantului glăsuire
GLĂSUÍRE, glăsuiri, s. f. Acțiunea de a glăsui și rezultatul ei. ♦ Loc. adv. Într-o glăsuire = cu toții; de comun acord. – V. glăsui.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu glăsuire
denivelare adâncă de teren cauzată de torente, de alunecăriu de teren sau de mijloace de transport grele, care face accesul, transportul foarte dificil. Vezi definitia »
ALBINÁRE, albinări, s. f. v. ALBINA. – [DLRM] Vezi definitia »
SUBORDONÁRE, subordonări, s. f. Acțiunea de a subordona și rezultatul ei; dependență. ♦ (Log.) Raport de concordanță între două noțiuni, de la noțiunea subordonată speciei la noțiunea gen. ♦ Raport sintactic între două elemente lingvistice (cuvinte, construcții, propoziții), dintre care unul depinde din punct de vedere gramatical de celălalt. ♦ Raport de ierarhie între organele puterii de stat sau între cele ale administrației de stat, ori între acestea și organele puterii care le-au ales, în temeiul căruia organul superior îndrumează și controlează activitatea organului inferior. – V. subordona. Vezi definitia »
TERMOREGLÁRE s.f. 1. (Constr.) Reglaj (automat) al temperaturii. 2. Mecanism fiziologic prin care se menține constantă temperatura organismului. [< termoregla]. Vezi definitia »
PETROLIZÁRE s.f. Metodă de distrugere a larvelor de anofel cu ajutorul petrolului, răspândit pe suprafața apelor contaminate. [< petroliza]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z