Definita cuvantului glob
GLOB, (1, 2) globuri, s. n., (3) globi, s. m. 1. S. n. Corp sferic sau sferoidal. ♦ Spec. Corp sferic, de sticlă sau de porțelan, montat la o lampă sau la un bec. ♦ Spec. (Și în sintagmele glob terestru, pământesc sau geografic) Obiect sferic pe a cărui suprafață exterioară este reprezentat aspectul continentelor, mărilor și oceanelor care alcătuiesc planeta noastră. ◊ Glob ceresc = obiect sferic pe a cărui suprafață exterioară este reprezentat aspectul bolții cerești. 2. S. n. Planeta locuită de oameni; Pământul. 3. S. m. (În sintagma) Glob ocular (sau al ochiului) = parte a ochiului, de formă sferoidală, adăpostită în orbită. – Din fr. globe, lat. globus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu glob
LOB2, loburi, s. n. Lovitură la jocul de tenis, care constă în trimiterea mingii pe deasupra capului adversarului atât de sus, încât acesta nu o mai poate ajunge cu racheta pentru a o trimite înapoi. – Din engl., fr. lob. Vezi definitia »
ANGLOFÓB, -Ă, anglofobi, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) stapânită de anglofobie. – Din fr. anglophobe. Vezi definitia »
GROB, -Ă adj. grobian. (< germ. grob) Vezi definitia »
PROB, -Ă adj. cinstit, integru, onest, loial. (< fr. probe, lat. probus) Vezi definitia »
ZOB s.n. ~ 2. (Pop.) Ovăz; ~. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z