Definita cuvantului glosa
GLOSÁ, glosez, vb. I. Tranz. A explica un cuvânt sau o îmbinare de cuvinte (dintr-un text); a adnota un text. – Din fr. gloser (după glosă).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu glosa
ECARISÁ, ecarisez, vb. I. Tranz. 1. A tăia bușteni pentru a-i transforma în scânduri groase, prismatice. 2. A jupui pielea de pe animalele moarte. – Cf. fr. équarrir. Vezi definitia »
COINTERESÁ, cointeresez, vb. I. Tranz. A face ca cineva să fie interesat într-o acțiune comună împreună cu altul (sau cu alții); a stimula interesul cuiva pentru ceva (prin recompense materiale sau morale). [Pr.: co-in-] – Din cointeresat (derivat regresiv). Cf. fr. cointeresser. Vezi definitia »
BĂNEASA 1. Lac antropogen, de baraj, pe valea Colentinei în N municipiului București; 0,45 km2 (din care 0,40 km2 asanat). Loc de agrement și bază pentru sporturi nautice. 2. Com. în jud. Constanța; 5.594 loc. (1991). 3. Com. în jud. Galați; 2.465 loc. (1991). 4. Com. în jud. Giurgiu; 6.498 loc. (1991). Stație de c. f. Vezi definitia »
s-a dat drumul(unei lupte) Vezi definitia »
DECLASÁ vb. I. 1. refl. A decădea din punct de vedere moral și social. 2. tr. (Sport) A trece (pe cineva) într-o categorie inferioară. 3. (Metal.) A folosi un produs necorespunzător cerințelor într-un scop mai puțin important. [< fr. déclasser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z