Definita cuvantului godevil
GODEVÍL, godeviluri, s. n. Dispozitiv pentru ghidarea unui instrument sau a unui aparat în interiorul țevilor de extracție sau în interiorul unor conducte la exploatările petroliere. [Var.: godavíl s. n.] – Din engl. go-devil.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu godevil
AUTOMOBÍL, -Ă adj. Care se mișcă prin el însuși. // s.n. Vehicul cu roți care se mișcă cu ajutorul unui motor propriu; (spec.) autovehicul mic, folosit de obicei pentru transportul unui număr redus de persoane. [Pron. a-u-. / < fr., it. automobile, germ. Automobil]. Vezi definitia »
OSTÍL, -Ă, ostili, -le, adj. Care manifestă o atitudine potrivnică sau dușmănoasă față de cineva sau de ceva; dușmănos, vrăjmaș. – Din fr. hostile. Vezi definitia »
ACCESIBIL, -Ă adj. 1. la care se poate ajunge (ușor). 2. ușor de înțeles. (< fr. accessible, lat. accessibilis) Vezi definitia »
CRISOFÍL, -Ă I. adj. cu frunze de culoare galbenă-aurie. II. s. f. pigment care apare în urma descompunerii clorofilei, toamna, care colorează frunzele în galben. (< fr. chrysophyle) Vezi definitia »
SUGESTÍBIL, -Ă, sugestibili, -e, adj. (Despre o persoană) Receptiv, sensibil la sugestie. – Din fr. suggestible. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z