Definita cuvantului graminee
GRAMINÉE, graminee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee (rar lemnoase) monocotiledonate, cu rădăcina fasciculată, cu tulpina formată din noduri și internoduri, cu inflorescența în formă de spic; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. graminée.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu graminee
PAPILIONACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate, cu petalele în forma aripilor unui fluture; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -lio-na-ce-e, sg. invar. / < fr. papilionacées, cf. lat. papilio – fluture]. Vezi definitia »
CONTRAALÉE s. f. alee laterală. (< fr. contre-allée) Vezi definitia »
C.E.E. V. Comunitatea Economică Europeană. Vezi definitia »
EUFORBIACÉE s. n. pl. familie de plante dicotiledonate dialipetale, cu flori unisexuate, de culori variate, cu fructul capsulă. (< fr. euphorbiacées) Vezi definitia »
TARSIOIDÉE, tarsioidee, s. f. (La pl.) Subordin de mamifere arboricole, nocturne, insectivore, de mărimea unor șobolani, cu ochii foarte mari, cu picioarele din spate foarte lungi din cauza alungirii tarsului și cu degetele terminate cu ventuze (Tarsioidea); (și la sg.) mamifer care face parte din acest subordin. [Pr.: -si-o-i-] – Din lat. Tarsioidea (numele științific al subordinului). Cf. fr. tarsier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z