Definita cuvantului aerotaxație
AEROTAXÁȚIE, aerotaxații, s. f. Metodă pentru determinarea speciilor de arbori, a înălțimii, a diametrului coroanei etc. prin observare directă sau prin intermediul fotogramelor. [Pr.: a-e-] – Aero- + taxație.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aerotaxație
TRANSLOCÁȚIE s.f. Schimbare de așezare, de loc. ♦ (Biol.) Mutație cromozomică realizată prin ruperea unui cromozom și atașarea unui fragment din acesta la un alt cromozom. [< fr. translocation]. Vezi definitia »
scânecíe, scânecíi, s.f. (reg.) unealtă de fierărie. Vezi definitia »
DRAPERÍE s. f. 1. perdea grea de postav, de stofă sau catifea pusă la uși, la ferestre etc. și lăsată să cadă în falduri; stofă dispusă cu artă în falduri mari. 2. veșmânt larg, cu falduri, care îmbracă o statuie, personajele unui tablou etc. 3. formație carstică cu aspect de pânză în falduri, rezultată prin depunerea carbonatului de calciu în crăpăturile din plafoanele peșterilor. (< fr. draperie) Vezi definitia »
PAPETĂRÍE, papetării, s. f. Magazin sau secție într-o librărie în care se vând caiete, hârtie, creioane, penițe etc. ◊ Produs (sau articol) de papetărie = produs obținut sub formă de foi (hârtie., carton) sau de obiecte din pastă de fibre celulozice. – Din fr. papeterie. Vezi definitia »
AUTOGAMÍE s. f. 1. polenizare cu polen produs în aceeași floare. 2. autofecundare la unele protozoare. (< fr. autogamie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z