Definita cuvantului grunjos
GRUNJÓS, -OÁSĂ, grunjoși, -oase, adj. Cu bulgări, care este în formă de bulgări sau are aspect de bulgări; grunzuros. – Grunz + suf. -os.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu grunjos
NEPRIETENÓS, -OÁSĂ, neprietenoși, -oase, adj. 1. Lipsit de prietenie, de bunăvoință; dușmănos, ostil, neprietenesc; p. ext. care nu este sociabil, comunicativ; morocănos. ♦ Care exprimă, trădează dușmănie, ostilitate, lipsă de prietenie. 2. Fig. (Despre încăperi, interioare etc.) Lipsit de confort, de intimitate; rece, neprietenesc. [Pr.: -pri-e-] – Ne- + prietenos. Vezi definitia »
CARTILAGINÓS, -OÁSĂ adj. 1. Format din cartilaje, cu cartilaje. 2. (Despre marginea frunzelor) Dur, tenace, asemănător unui cartilaj. [Cf. fr. cartilagineux, lat. cartilaginosus]. Vezi definitia »
RAMÓS, -OÁSĂ adj. cu multe ramuri; puternic ramificat. (< fr. rameux) Vezi definitia »
COLÓS s.m. 1. Statuie de o mărime și de o măreție uimitoare. 2. (Fig.) Om de o statură și de o putere neobișnuită; uriaș; (p.ext.) ființă (sau obiect) de proporții uriașe. [Pl. -oși, (s.n.) -osuri. / < lat. colossus]. Vezi definitia »
MĂMÓS, -OÁSĂ, mămoși, -oase, adj. (Fam.) 1. (Despre copii) Care este extrem (sau excesiv) de atașat de mamă. 2. (Despre oameni) Care este extrem (sau excesiv) de atașat de copiii săi; ocrotitor. – Mamă + -os. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z