Definita cuvantului guverna
GUVERNÁ, guvernez, vb. I. Tranz. A conduce, a administra, a dirija un stat, un popor. ♦ (Rar) A conduce, a îndruma conduita cuiva. ♦ (Gram.) A impune, a cere un anumit caz, o anumită construcție. – Din fr. gouverner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu guverna
doná (-néz, -át), vb. – A dărui, a face o donație. Lat. donare (sec. XIX). – Der. donator, s. m. (persoană căreia i se face o donație); donativ, s. n. (donație); donator, s. m. (persoană care donează); donați(un)e, s. f., din fr. Vezi definitia »
EȘALONÁ vb. tr. 1. a dispune trupele în adâncime, pe mai multe eșaloane. ◊ a repartiza în rânduri succesive; a pune din distanță în distanță. 2. a distribui, a fixa la date succesive. (< fr. échelonner) Vezi definitia »
CESENA, oraș în N Italiei (Emilia-Romagna), la SE de Forli; 90 mii loc. (1988, cu suburbiile). Expl. de sulf Ind. alim. Cetate (sec. 14-15). Episcopie. Bibliotecă (1452). Vezi definitia »
persoana cu inclinatii homosexuale, folosit foarte des in penitenciare Vezi definitia »
înțărâná, înțărânéz, vb. I (reg., înv.) 1. a acoperi cu țărână, cu pământ; a îngropa. 2. a semăna grâul cu sapa, toamna, din cauza uscăciunii sau a vremii rele. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z