Definita cuvantului hanzelă
HANZÉLĂ, hanzele, s. f. Instalație de fabricat bomboane, caramele, având ca elemente principale o mașină de rolatVezi nota, un dispozitiv de ștanțare și o pompă cu care se introduce umplutura. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hanzelă
picăturíță, picăturíțe, s.f. (reg.) picăturică. Vezi definitia »
COSMÉTICĂ s.f. Arta îngrijirii igienice a tenului prin metode și preparate speciale. ♦ Ramură industrială care se ocupă cu fabricarea cosmeticelor. [Gen. -cii. / < fr. cosmétique, cf. gr. kosmetike – artă decorativă]. Vezi definitia »
FÉNTĂ s. f. (sport) complex de mișcări executate rapid pentru derutarea adversarului și obținerea unui avantaj asupra acestuia. (< fr. feinte) Vezi definitia »
HOLOMETÁBOLĂ, holometabole, adj.f. (Despre insecte) Care are metamorfoză completă, trecând prin stadiile de larvă, nimfă și adult. – Din fr. holométabole. Vezi definitia »
BONÉTĂ, bonete, s. f. 1. Scufie înnodată sub bărbie. ♦ Tichie de pânză albă purtată de medici, de laboranți, de bucătari etc. 2. Acoperământ de cap fără cozoroc, de formă lunguiață, purtat de militari. 3. (În expr.) Bonetă frigiană = acoperământ de cap, purtat în antichitate de sclavii eliberați și adoptat în timpul revoluției franceze din 1789, ca simbol al libertății. – Fr. bonnet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z