Definita cuvantului hașmă
HÁȘMĂ, hașme, s. f. Plantă erbacee cu bulb, cu frunze cilindrice și cu flori albe, roz sau albastre, care se prezintă în inflorescențe sferice (Allium ascalonicum). – Din magh. hagyma „ceapă”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hașmă
PARANTISELÉNĂ s.f. Fenomen asemănător paranteliei, care se produce în cazul Lunii. [< fr. parantisélène]. Vezi definitia »
SPERMOGRÁMĂ s. f. examen de laborator al spermei. (< fr. spermogramme) Vezi definitia »
TERATOGENÉZĂ s. f. 1. apariție și formare a monștrilor sau a monstruozităților. 2. ramură a teratologiei care studiază cauzele malformațiilor. (< fr. tératogenèse) Vezi definitia »
DARABÁNĂ, darabane, s. f. 1. Tobă (mică). ◊ Expr. A bate darabana = a divulga, a da în vileag un secret; a bate toba. A bate darabana în (sau pe) ceva = a bate ritmic în ceva. A vinde (sau a cumpăra) la darabană = a vinde (sau a cumpăra) la mezat. A face (cuiva) spatele darabană = a bate zdravăn (pe cineva). 2. Roată de transmisie făcută din lemn, folosită în anumite instalații de săpare a sondelor. – Din ucr., pol. taraban. Vezi definitia »
MACÁBRU-Ă adj. Care evocă moartea; funebru. Pictură cu dansul macabru al morților. \ Care prevestește o nenorocire; sinistru. S-aude un zgomot macabru. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z