Definita cuvantului herpes
HÉRPES, herpesuri, s. n. Boală de piele virotică cu caracter recidivant, care se manifestă prin apariția, de obicei în jurul buzelor, al nasului sau al organelor genitale, a unor grupuri de bășicuțe pline cu lichid. – Din fr. herpès, lat. herpes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu herpes
HÉRPES s. n. dermatită virotică, manifestată prin apariția unor grupuri de bășicuțe cu lichid, mai ales în jurul gurii, al nasului și al organelor genitale. (< fr. herpès) Vezi definitia »
CONGRÉS, congrese, s. n. 1. Reuniune națională sau internațională în care delegați sau invitați dezbat probleme majore de ordin politic, economic, organizatoric, științific, cultural etc. 2. Organ suprem de conducere al unor partide politice, organizații de masă și obștești. 3. Denumire a parlamentului în unele țări, format din Camera reprezentanților și Senat. 4. (Urmat de determinări) Denumire a unor partide politice. Congresul Național Indian. 5. Denumire dată unor conferințe internaționale ale statelor, convocate, de obicei, pentru încheierea de tratate de pace. – Din fr. congrès, lat. congressus. Vezi definitia »
BLOCNOTÉS s.n. Carnet cu file care se detașează ușor și pe care se fac însemnări; notes. [Pl. -suri. / < fr. bloc-notes]. Vezi definitia »
TOMILLÁRES LIA-/ s. n. fitocenoză de arbuști din zona Mării Mediterane, cu plante aromate: cimbrul, rozmarinul, levănțica etc. (< fr. tomillares) Vezi definitia »
ABCÉS s.n. Puroi strâns în interiorul unui țesut sau într-un organ intern; (pop.) buboi. [< fr. abcés, cf. lat. abcessus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z