Definita cuvantului hidratare
HIDRATÁRE, hidratări, s. f. Acțiunea de a se hidrata și rezultatul ei. ♦ Interacțiune între particulele unei substanțe dizolvate și moleculele de apă, însoțită de degajare de căldură. ♦ (Med.) Introducere de apă în organism, care se efectuează în caz de hemoragii, vărsături etc. – V. hidrata.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hidratare
NITUÍRE, nituiri, s. f. Acțiunea de a nitui și rezultatul ei; nituit1, nituitură. [Pr.: -tu-i-] – V. nitui. Vezi definitia »
CLIMATIZÁRE s.f. 1. Realizarea într-un spațiu a unei atmosfere la o temperatură și umiditate potrivite. 2. Ansamblu de măsuri prin care un aparat sau o mașină sunt aduse în stare de a putea funcționa într-o regiune cu o anumită climă. [< climatiza, după fr. climatisation]. Vezi definitia »
BELVEDÉRE (‹ fr.) s. f. Pavilion sau terasă acoperită, situată pe un loc ridicat deasupra unei clădiri, care permite o privire largă asupra împrejurimilor. ♦ Punct de b. = punct, de obicei situat la înălțime, folosit pentru observarea priveliștii. Vezi definitia »
APERSONALIZÁRE s. f. depersonalizare nevrotică, ca un deficit de responsabilitate matură de a se conduce în viață. (< a- + personalizare) Vezi definitia »
INCASTRÁRE s.f. v. încastrare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z