Definita cuvantului hidroameliorare
HIDROAMELIORÁRE, hidroameliorări, s. f. Totalitatea lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au scopul să mențină în sol un raport favorabil între apă și ceilalți factori ai fertilității solului pe terenurile cu exces sau cu deficit de apă; hidroameliorațieVezi nota. [Pr.: -dro-a-me-li-o-] – Hidro- + ameliorare (după fr. hydroamélioration).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hidroameliorare
GERMINÁRE s. f. 1. acțiunea de a germina. 2. operație de preparare, în germinator, a semințelor de cereale din care se fabrică berea, alcoolul etc. (< germina) Vezi definitia »
CIANIZÁRE s. f. tratament termochimic de introducere a unor piese din oțel într-o baie de cianuri topite. (după fr. cyanisation) Vezi definitia »
albire s. f. sg. (pol.) activitate infracțională de ascundere a adevărului în ceea ce privește natura, sursa, mișcarea ori deținerea de bunuri și valori monetare Vezi definitia »
FILTRÁRE s.f. Acțiunea de a filtra și rezultatul ei; filtrație, filtraj. [< filtra]. Vezi definitia »
STÍNGERE, stingeri, s. f. Faptul de a (se) stinge; stins1. ♦ Semnal prin care se anunță într-o unitate militară trecerea la odihna de noapte; timpul când se dă acest semnal. ♦ Moarte, deces. – V. stinge. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z