Definita cuvantului hidroelectric
HIDROELÉCTRIC, -Ă, hidroelectrici, -ce, adj. (Despre instalații) Care transformă energia hidraulică în energie electrică. ◊ Centrală hidroelectrică =ansamblu de instalații, clădiri și amenajări în care se produce energie electromagnetică prin transformarea din alte forme de energie; hidrocentrală. ♦ (Despre centrale electrice) Care folosește debitul și căderea unui râu sau al unui fluviu. [Pr.: -dro-e-] – Din fr. hydro-électrique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hidroelectric
BÉHIC (‹ gr.) adj. (Despre un medicament) Care calmează tusea prin diminuarea tonusului centrilor nervoși ai acesteia, a sensibilității zonelor reflexogene ale mucoasei căilor respiratorii sau prin degajarea lor de secreții. Vezi definitia »
CANONIC, -Ă, adj. Suma canonică a unei funcții logice este suma mintermenilor corespunzători combinațiilor de intrare din tabelul de adevăr pentru care valoarea de ieșire a funcției este 1. Vezi definitia »
HIPERTÓNIC, -Ă adj. (Despre soluții) Care are o presiune osmotică superioară unei alte soluții. [< fr. hypertonique]. Vezi definitia »
FOTOTERÁPIC, -Ă, fototerapici, -ce, adj. (Med.) De fototerapie. – Din fr. photothérapique. Vezi definitia »
EPISTEMOLÓGIC, -Ă, epistemologici, -ce, adj. Referitor la epistemologie, care aparține epistemologiei. – Din fr. épistémologique Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z