Definita cuvantului hipometru
HIPOMÉTRU, hipometre, s. n. Aparat pentru măsurat dimensiunile părților corpului la animale (mai ales la cai). – Din germ. Hippometer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hipometru
GASTROLÁTRU, -Ă s.m. și f. (Fam.) Persoană care se preocupă foarte mult de stomacul său, care trăiește doar pentru mâncare. [< fr. gastrolâtre]. Vezi definitia »
DECIBELMÉTRU, decibelmetre, s. n. Voltmetru de curent alternativ gradat în decibeli în raport cu un nivel de referință, utilizat pentru măsurarea nivelului de transmisiune a semnalelor, a atenuării, a câștigului și a amplificării în instalațiile de telecomunicații. – Din fr. décibelmètre. Vezi definitia »
CASANDRU (KASSANDROS) (c. 355-297 î. Hr.), general macedonean. În timpul luptei pentru putere dintre diadohi, a supus Grecia (317 î. Hr.) și și-a întărit autoritatea asupra Macedoniei, proclamîndu-se rege al acesteia (306-297 î. Hr.). Din ordinul lui au fost uciși în 309 î. Hr. soția lui Alexandru cel Mare (Roxana) și fiul acesteia (Alexandru). Vezi definitia »
SPINTEROMÉTRU, spinterometre, s. n. Instrument cu care se măsoară valorile tensiunilor electrice înalte. – Din fr. spinthéromètre. Vezi definitia »
TAXIMÉTRU s.n. 1. Aparat de înregistrare a taxei pentru cursele unui automobil care se închiriază cu ora sau pentru o anumită distanță. 2. Automobil prevăzut cu un aparat care indică prețul unei curse, potrivit înregistrării distanței parcurse; taxi. [< fr. taximètre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z