Definita cuvantului hispanofil
HISPANOFÍL, -Ă, hispanofili, -e, s. m. și f. Admirator a tot ce este de origine spaniolă sau de proveniență spaniolă. – Din fr. hispanophile.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hispanofil
CONCEPTÍBIL, -Ă adj. Care poate fi conceput; concepibil. [Cf. it. concepibile]. Vezi definitia »
INELIGÍBIL, -Ă adj. Care nu are calitățile cerute de lege pentru a putea fi ales; neeligibil. [Cf. fr. inéligible]. Vezi definitia »
EDÍL, edili, s. m. 1. (În antichitatea romană) Magistrat care supraveghea edificiile și instalațiile publice, care se ocupa de aprovizionare, de organizarea jocurilor etc. 2. (Adesea fig.) Persoană care face parte din conducerea administrativă a unui oraș; consilier municipal. – Din fr. édile, lat. aedilis. Vezi definitia »
ANIZOFÍL, -Ă adj., s.f. (Plantă) cu frunze de forme și dimensiuni diferite. [< fr. anisophyle, cf. gr. anisos – inegal, phyllon – frunză]. Vezi definitia »
NERECUPERÁBIL, -Ă, nerecuperabili, -e, adj. l.Care nu poate sau nu trebuie să fie recuperat; irecuperabil. 2. (Despre ființe) Care suferă de o boală nevindecabilă, p. ext. de un defect moral ce nu (mai) poate fi vindecat; irecuperabil, incurabil. – Ne-+ recuperabil (după fr. non-récupérable). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z