Definita cuvantului hurez
HURÉZ, hurezi, s. m. (Reg.) V. huhurez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hurez
BONNÉZ, -Ă, bonnézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Bonn (fosta capitală a Republicii Federale Germane) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de Bonn sau locuitorilor săi, privitor la Bonn sau locuitorii săi. (Bonn (n.pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
ARAGONÉZ, -Ă, aragonezi, -e, s.m., s.f., adj. I. 1. S.m. și f. Persoană originară sau locuitor din Aragon. 2. Adj. Care aparține Aragonului sau aragonezilor (1), privitor la Aragon ori la aragonezi. II. S.f. Dans popular din Aragon; melodie după care se execută acest dans. – Din fr. aragonais. Vezi definitia »
PANAMÉZ, -Ă, panamezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Panama. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Panamá. – Panamá (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
PRENADÉZ s.n. Adeziv pe bază de elastomeri sintetici și solvenți organici. (n. com.) Vezi definitia »
ARDENÉZ (‹ fr.) s. m. (ZOOT.) Rasă de cai de tracțiune, cu corpul masiv (talia 150-160 cm și greutatea 550-750 kg) și putere de tracțiune de 3-5 ori mai mare decît greutatea corpului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z