Definita cuvantului iconoscop
ICONOSCÓP, iconoscoape, s. n. Tub electronic care are un ecran fotosensibil și este folosit pentru transmiterea imaginilor în televiziune. – Din fr. iconoscope.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu iconoscop
ABDOMENOSCÓP s.n. Instrument pentru examinarea cavității și a organelor abdominale; peritoneoscop. [Var. (după alte surse) abdominoscop. / < fr. abdomenoscope]. Vezi definitia »
RELASCÓP s. n. aparat pentru determinarea înălțimii și a diametrului arborilor, precum și a unor elemente topografice dintr-un arboret. Vezi definitia »
FACOSCÓP s. n. instrument medical pentru măsurarea capacității de adaptare a cristalinului. (< fr. phacoscope) Vezi definitia »
șop (-puri), s. n. – Șopron, adăpost. Germ. Schoppen (Cihac, II, 392). În Trans. și Olt. Var. șopru (probabil formație regresivă, pornind de la pl. șopruri cu r propagat), Mold. șopreț, Trans. șopruț, Trans. de S. șopran, și în forma sa acceptată în general șopron (probabil din pl. de la forma anterioară, șoprane, cu asimilația șoproane). Din rom. provine rut. šopra (Miklosich, Wander., 19). Vezi definitia »
polemoscóp s.n. (înv.) ochean de mare putere folosit în război. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z