Definita cuvantului ideografic
IDEOGRÁFIC, -Ă, ideografici, -ce, adj. Care aparține ideografiei, privitor la ideografie; care este scris cu ideograme. [Pr.: -de-o-] – Din fr. idéographique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ideografic
ULTRADEMOCRÁTIC, -Ă adj. ultrademocrat. (< engl. ultrademocratic) Vezi definitia »
AXIOMÁTIC, -Ă adj. Întemeiat pe o axiomă, cu caracter de axiomă. ◊ Metodă axiomatică = metodă științifică de expunere care, pornind de la propoziții prime (axiome), deduce noi propoziții, numite teoreme. [< fr. axiomatique]. Vezi definitia »
PSEUDOANACREÓNTIC, -Ă, pseudoanacreontici, -ce, adj. Care este scris în genul anacreontic, cu aparență anacreontică. [Pr.: pse-u-do-a-na-cre-on-] – Pseudo- + anacreontic. Vezi definitia »
PRECLÁSIC, -Ă, preclasici, -ce, adj. Care este anterior perioadei clasice, care datează din epoca premergătoare clasicismului. ♦ (Substantivat) Scriitor sau creator de artă din această perioadă. – Din fr. préclassique. Vezi definitia »
URÉMIC, -Ă, uremici, -ce, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se referă la uremie, de uremie. 2. S. m. și f., adj. (Persoană) care suferă de uremie. – Din fr. urémique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z