Definita cuvantului imens
IMÉNS, -Ă, imenși, -se, adj. Care este extraordinar de mare, de numeros, de intens, de important; colosal, enorm. ♦ (Adverbial; cu determinări introduse prin prep. „de”, exprimă ideea de superlativ) Foarte, extraordinar. – Din fr. immense, lat. immensus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu imens
BLUE MOUNTAINS [blu:mauntinz], cordilieră muntoasă calcaroasă în E ins. Jamaica, la N de Kingston. Alt. max.: 2.256 m (vf. Blue Mountain). Climă tropicală cu precipitații bogate (5.000 mm/an în E). Păduri tropicale cu esențe valoroase. Cafea. Expl. de bauxită. Vezi definitia »
PRETÍNS, -Ă, pretinși, -se, adj. Care trece sau vrea să treacă ceea ce nu este; fals, aparent. – V. pretinde. Vezi definitia »
AVÁNS s. n. 1. sumă de bani plătită cu anticipație. ♦ în ~ = mai înainte de timpul sau distanța prevăzută. 2. interval de timp, distanță, spațiu cu care cineva sau ceva se află înaintea altcuiva. ♦ ~ la aprindere = avans cu care se produce aprinderea combustibilului în camera de ardere a unui motor. ◊ (pl.) primele demersuri pentru încheierea unei afaceri, pentru o înțelegere, pentru înfiriparea unei legături. (< fr. avance) Vezi definitia »
ATÍNS, -Ă, atinși, -se, adj. 1. Afectat de o boală (gravă). ♦ Fig. Impresionat, mișcat. 2. Ofensat. – V. atinge. Vezi definitia »
COPRÍNS s. n. v. cuprins1. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z