Definita cuvantului incompatibilitate
INCOMPATIBILITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire, necompatibilitate. 2. Interzicere (prevăzută de lege) de a cumula două funcții, două atribuții care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (Med.) Termen folosit de obicei în legătură cu transfuziile de sânge pentru a arăta o nepotrivire de grup sangvin. 4. (Mat.) Caracteristică a unui sistem de ecuații sau inecuații de a fi incompatibil. – Din fr. incompatibilité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu incompatibilitate
INFIDELITÁTE s.f. 1. Nestatornicie, necredință, inconstanță; (spec.) încălcare a credinței conjugale. 2. (Concr.) Faptă care dovedește nestatornicie în dragoste. ♦ Inexactitate; neadevăr. [Cf. fr. infidélité, lat. infidelitas]. Vezi definitia »
INVIOLABILITÁTE, inviolabilități, s. f. Calitatea de a fi inviolabil. [Pr.: -vi-o-] – Din fr. inviolabilité. Vezi definitia »
TURBIDITÁTE s. f. 1. tulbureală a unui lichid. ◊ conținutul în suspensii al unui curs de apă. 2. proprietate a unui mediu dispers de a împrăștia lumina incipientă datorită fluctuațiilor de densitate. (< fr. turbidité) Vezi definitia »
MUNICIPALITÁTE s.f. Administrația unui mare oraș. [Cf. fr. municipalité]. Vezi definitia »
SOCIALMÉNTE adv. Din punct de vedere social, sub raport social. [Pr.: -ci-al-] – Din fr. socialement, it. socialmente. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z