Definita cuvantului indian
INDIÁN1 s. n. Țesătură de bumbac subțire și fină, albită, vopsită sau imprimată, din care se confecționează obiecte de lenjerie. [Pr.: -di-an.Var.: indiánă s. f.] – Din fr. indienne.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu indian
AGROTEHNICIÁN, agrotehnicieni, s. m. Specialist în agrotehnică. [Pr.: -ci-an] – Din agro- + tehnician. Vezi definitia »
ARTIZÁN s. m. 1. meșteșugar, meseriaș (din evul mediu). 2. creator de artă în stil popular. 3. (fig.) autor, realizator, creator a ceva. (< fr. artisan) Vezi definitia »
DORIÁN, -Ă adj. propriu dorienilor, populație din Doriada (Grecia). ◊ (s. n.) dialect al limbii grecești vechi. (< fr. dorien) Vezi definitia »
Bolovan de rocă topită natural care rezistă la temperaturi mari, folosit in cuptoarele de baie cu abur sau ca greutate peste teascul din vasele de murături, nefiind descompus de sare. Vezi definitia »
PATRICIÁN, -Ă, patricieni, -e, subst. 1. S. m. și f. (În Roma antică) Membru al comunității gentilice, iar mai târziu al aristocrației gentilice, care se bucura de toate drepturile și privilegiile; patriciu (2); p. gener. nobil, senior, aristocrat. ♦ (Adjectival) Care aparține patricienilor (1), privitor la patricieni, de patricieni; p. gener. de origine nobilă, aristocratică; cu purtări, gesturi etc. distinse. 2. S. m. Cârnat preparat din carne de vită tocată, cu condimente, care se consumă fript pe grătar. [Pr.: -ci-an] – Din fr. patricien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z