Definita cuvantului individ
INDIVÍD, -Ă, indivizi, -de, s. m. și f. 1. Persoană privită ca unitate distinctă față de alte persoane; ins. ♦ (Peior.) Om necunoscut, suspect sau vrednic de dispreț. 2. Ființă de origine animală sau vegetală privită ca unitate distinctă a speței din care face parte; exemplar dintr-o categorie de ființe. – Din fr. individu, lat. individuum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu individ
BIOXÍD s.m. Compus chimic în a cărui moleculă intră doi atomi de oxigen pentru fiecare atom al celuilalt element. ◊ Bioxid de carbon = gaz incolor din atmosferă, care se formează prin arderea carbonului și a compușilor săi. [< fr. bioxyde]. Vezi definitia »
ANORTOPLOÍD, -Ă adj. (despre organisme) cu un număr impar de cromozomi. (< fr. anorthoploïde) Vezi definitia »
SEMIARÍD, -Ă, semiarizi, -de, adj. (Despre ținuturi) Aproape deșert. [Pr.: -mi-a-] – Semi- + arid. Vezi definitia »
HEMICOLOÍD s.n. Substanță coloidală polimerizată, cu un grad de polimerizare până la 100. [Pron. -lo-id. / < hemi- + coloid]. Vezi definitia »
RAPÍD, -Ă, rapizi, -de, adj., s. n. I. Adj. (Adesea adverbial) Care se mișcă, se desfășoară, se execută cu repeziciune. ◊ Tren rapid (și substantivat, n.) = tren care circulă cu viteză mare și care oprește numai în stațiile importante. II. S. n. 1. Canal cu pantă mai mare decât panta critică și care racordează două tronsoane ale unui curs de apă situate la înălțimi diferite. 2. (Geol.) Cataractă (I). – Din fr. rapide, lat. rapidus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z