Definita cuvantului inflexibil
INFLEXÍBIL, -Ă, inflexibili, -e, adj. Care nu poate fi îndoit; neflexibil, tare, nemlădios. ♦ Fig. Neimpresionabil; neînduplecat, ferm, intransigent. – Din fr. inflexible, lat. inflexibilis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu inflexibil
INAMOVÍBIL, -Ă adj. Care nu poate fi destituit, înlocuit sau transferat din funcția pe care o deține. ♦ (Despre o funcție) Din care nu poate fi destituit cineva. [Cf. fr. inamovible, it. inamovibile]. Vezi definitia »
TETRASTÍL s.n. (Arhit.) Edificiu care are la fațadă patru coloane. // adj. Cu patru coloane. [Cf. fr. tétrastyle]. Vezi definitia »
POSÍBIL, -Ă, posibili, -e, adj. Care se poate întâmpla sau realiza, care poate fi făcut sau imaginat; care e cu putință; care este permis să se facă. ♦ (Substantivat, n) Ceea ce este cu putință. ◊ Expr. A face tot posibilul = a face tot ce se poate într-o împrejurare, a încerca totul pentru a ajunge la rezultatul dorit. – Din fr. possible, lat. possibilis. Vezi definitia »
STROBÍL s.m. 1. Con sau fruct compus al coniferelor. ♦ Spic purtător de sporange, la ferigi etc. 2. Corpul unui vierme inelat, alcătuit din proglote. [< fr. strobile, cf. gr. strobilos – obiect în spirală]. Vezi definitia »
INEXPLOATÁBIL, -Ă, inexploatabili, -e, adj. Care nu se poate exploata, neexploatabil. – Din fr. inexploitable. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z