Definita cuvantului instrumental
INSTRUMENTÁL, -Ă, instrumentali, -e, adj. 1. Făcut, executat cu ajutorul instrumentelor. 2. (Gram.; în sintagma) Complement circumstanțial instrumental = complement circumstanțial care arată mijlocul prin care se realizează o acțiune. – Din fr. instrumental.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu instrumental
MICROCRISTÁL s. n. cristal microscopic. (< fr. microcristal) Vezi definitia »
ANÁL, -Ă, anali, -e, adj. Care ține de anus, din regiunea anusului. Nervi anali.Fr. anal. Vezi definitia »
ECHILATERÁL, -Ă adj. (Despre triunghiuri) Cu toate laturile egale. [Cf. fr. équilatéral, lat. aequus – egal, latus – latură]. Vezi definitia »
NECONVENȚIONÁL, -Ă, neconvenționali, -e, adj. 1. Care nu este convențional (1). 2. (Despre artă) Care nu se supune convențiilor, canoanelor; original. ♦ (Despre caracter, fire etc.) Plin de naturalețe, spontan. 3. (Despre surse de energie) Care nu a fost impus prin folosire îndelungată, [Pr.: -ți-o-] – Ne- + convențional. Vezi definitia »
HAL s. n. Stare rea, situație vrednică de plâns. ◊ Loc. adv. În așa hal (că)... = în așa măsură (că)... Într-un hal... sau Într-un hal fără (de) hal = în cea mai proastă stare. ◊ Expr. A nu avea hal să... = a nu fi în stare, a nu putea să... – Din tc. hal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z