Definita cuvantului alamani
ALAMÁNI s. m. pl. v. alemani.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alamani
cloncăni, cloncănesc v. t. a denunța. Vezi definitia »
răbufní (răbufnésc, răbufnít), vb. – A răsuna, a bubui. Din bufni, v. aici. Tiktin considera pref. greu de explicat: re- este pref. neologic (cuvîntul nu are uz popular), alterat ca în rebegirăbegi. Apropierea de răsbufni „a bufni tare” (Candrea) nu prezintă interes, căci răsbufni nu are viață proprie și se folosește numai ca repetiție și intensificare a lui bufni.Der. răbufneală, s. f. (bubuială); răbufnit (var. răbufnet), s. n. (bubuit). Vezi definitia »
LUNI s. f. Prima zi a săptămânii, care urmează după duminică. ♦ (Adverbial) în timpul zilei de luni; (în forma lunea) în fiecare luni. – Lat. *lunis (= lunae [dies]). Vezi definitia »
BĂLENI 1. Com. în jud. Dîmbovița; 8.219 loc. (1991). Ruinele curții Bălenilor (sec. 18), hanul mare (sec. 18), biserică (sec. 19). 2. Com. în jud. Galați; 2.903 loc. (1991). Vezi definitia »
RÂVNÍ, râvnesc, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A simți un imbold puternic spre un lucru, a dori din toată inima, a jindui să ajungă la ceva, să posede ceva; a aspira, a năzui. ♦ A dori să-și însușească un lucru străin; a invidia. 2. Refl. (Rar) A se înflăcăra pentru cineva sau ceva. [Var.: (reg.) râmní vb. IV] – Din sl. rĩvĩnovati. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z