Definita cuvantului ipistat
IPISTÁT s. m. v. epistat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ipistat
SUBJUGÁT, -Ă, subjugați, -te, adj. 1. Care a fost cucerit de o putere străină. 2. Care este în dependență economică sau politică. 3. Fig. Plin de încântare, de admirație; fermecat. – V. subjuga. Vezi definitia »
CONSACRÁT, -Ă, consacrați, -te, adj. 1. Stabilit, consfințit prin uz sau prin tradiție; destinat. 2. (Despre oameni) Care este considerat ca o autoritate într-un anumit domeniu, care se bucură de recunoaștere unanimă. – V. consacra. Vezi definitia »
LANCEOLÁT, -Ă adj. în forma unui vârf de lance; hastat. ♦ goticul ~ = prima perioadă a goticului, caracterizat prin ornamente în formă de lance. (< fr. lancéolé) Vezi definitia »
SUPĂRÁT, -Ă, supărați, -te, adj. 1. Necăjit, amărât, mâhnit, trist. 2. Mânios, iritat, înfuriat. ◊ Expr. A fi supărat (foc) pe cineva = a fi foarte nemulțumit de cineva, a simți aversiune față de cineva. A fi supărat cu cineva = a nu mai avea relații (de prietenie) cu cineva, a nu mai sta de vorbă cu cineva. – V. supăra. Vezi definitia »
INDICÁT, -Ă, indicați, -te, adj. Care este arătat, desemnat, anunțat, hotărât, menit. ♦ Care este potrivit, corespunzător. Medicament indicat.V. indica. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z