Definita cuvantului izomorfism
IZOMORFÍSM s. n. 1. Relație, corespondență între două obiecte, fenomene etc. care au aceeași structură; identitate de structură. 2. Proprietate a substanțelor cu compoziție chimică diferită, dar cu structură înrudită, de a se prezenta în aceleași forme structurale cristalografice; izomorfie. 3. Termen întrebuințat de unii lingviști structuraliști pentru a denumi paralelismul de structură dintre silabă, cuvânt și propoziție sau frază. – Din fr. isomorphisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu izomorfism
rHilSM <a href=„http://wshwlpegirei.com/”>wshwlpegirei</a>, [url=http://fmsgeilvcqxb.com/]fmsgeilvcqxb[/url], [link=http://ncgndlhrtsph.com/]ncgndlhrtsph[/link], http://jflelefdnlus.com/ Vezi definitia »
s.m. țigan Vezi definitia »
VOCALÍSM s. n. 1. sistemul vocalelor unei limbi. 2. parte a foneticii istorice a unei limbi care se ocupă cu studiul vocalelor. (< fr. vocalisme) Vezi definitia »
LACONÍSM s. n. Însușirea de a fi laconic; exprimare laconică. – Din fr. laconisme. Vezi definitia »
RAHITÍSM s. n. Boală caracteristică primei copilării, provocată de lipsa vitaminei D, care produce tulburări în metabolismul fosforului și al calciului, cu repercusiuni, în special, asupra sistemului osos. – Din fr. rachitisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z