Definita cuvantului îmburghezi
ÎMBURGHEZÍ, îmburghezesc, vb. IV. Refl. A deveni burghez; a căpăta deprinderi, năravuri de burghez; a se burghezi. – În + burghez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu îmburghezi
limpezi adj. 1) (despre lichide) care este lipsit de orice impuritгti; curat; strгveziu. apг limpede. 2) (despre cer, atmosferг) care este fгrг nori; senin. 3) (despre ochi, privire) care reflectг curгtenie sufleteascг; curat; luminos. 4) (despre sunete, voce) care se aude bine; cu o sonoritate deosebitг; argintiu; cristalin. 5) (despre minte, judecatг) care оntelege bine lucrurile; lucid. 6) (despre idei, gвnduri) care este clar, usor de оnteles; clar; inteligibil; accesibil. rгspuns limpede. ◊ limpede ca buna ziua care nu are nevoie de nici un fel de explicatii; clar. <lat. limpidus Vezi definitia »
ÎNCĂLZÍ, încălzesc, vb. IV. 1. Tranz. A face să-i fie cuiva cald. ♦ (Despre surse de căldură) A face ca aerul, apa etc. să-și ridice temperatura. ♦ A expune ceva la o sursă de căldură pentru a-i ridica temperatura. 2. Refl. A i se face (cuiva) cald. ♦ (Despre vreme) A se face (mai) cald. 3. Refl. A se pregăti prin exerciții fizice înaintea unui efort sportiv. 4. Tranz. și refl. Fig. A (se) înflăcăra, a (se) entuziasma. – În + cald. Vezi definitia »
cotorozí, pers. 3 sg. cotorozéște, vb. IV (reg.; despre găini) a cotcodăci. Vezi definitia »
BENGHAZI, oraș în N Libiei, port la M. Mediterană (G. Sirta Mare); 700 mii loc. (1983, cu suburbiile). Aeroport internațional. Ind. cimentului, alim. Universitate. Cap. țării pînă în 1975. Aici, trupele aliate, sub conducerea mareșalului C. Auchinleck, au obținut o strălucită victorie (24 dec. 1941) asupra trupelor Axei, conduse de E. Rommel. Vezi definitia »
SCIZI- elem. „sciziune”, „separare, împărțire”. (< fr. scissi-, cf. lat. scissus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z