Definita cuvantului împăturare
ÎMPĂTURÁRE s. f. v. împăturire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu împăturare
SISTEMATIZÁRE, sistematizări, s. f. Acțiunea de a sistematiza și rezultatul ei; aranjare, ordonare, clasare (a unui material) după un anumit sistem. ♦ Ansamblu de măsuri tehnice, economice și legislative referitoare la spațiile de locuit, la desfășurarea activității, la repaus, la circulația oamenilor etc., care au drept scop asigurarea unor condiții de viață optime pentru populația de pe un anumit teritoriu. ♦ Ramură a urbanismului care se ocupă cu proiectarea și reorganizarea științifică a așezărilor urbane și rurale în scopul creării condițiilor optime de viață pentru populație. – V. sistematiza. Vezi definitia »
PRESINTERIZÁRE s. f. (tehn.) sinterizare anterioară celei finale, la o temperatură mai mică, pentru a conferi obiectului calitatea de a putea fi prelucrat mecanic. (< pre- + sinterizare) Vezi definitia »
DEPOPULÁRE s.f. Acțiunea de a depopula și rezultatul ei; scădere, dispariție a populației (unei țări, a unei regiuni etc.). [Var. despopulare s.f. / < depopula]. Vezi definitia »
VIGOÁRE s. f. 1. Forță fizică, putere (de lucru, de acțiune); energie; vitalitate. 2. (În loc. adj.) În vigoare = (despre legi, dispoziții etc.) valabil într-o anumită perioadă de timp. – Din fr. vigueur, lat. vigor, -oris. Vezi definitia »
DEMOCRATIZÁRE s. f. acțiunea de a democratiza; proces menit să permită o participare largă a cetățenilor la conducerea vieții politice, economice și sociale a țării. ♦ (ec.) ă capitalului = teorie potrivit căreia dezvoltarea societăților pe acțiuni și plasarea acțiunilor în rândurile muncitorilor ar schimba natura capitalului, fiecare posesor al unei acțiuni devenind coproprietar al unei întreprinderi și putând participa la conducerea ei. (< democratiza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z