Definita cuvantului împrejurul
ÎMPREJÚRUL prep. (Construit cu gen.; arată spațiul înconjurător în raport cu cineva sau cu ceva) În jurul... Se adunase lume împrejurul casei. – Din împrejur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu împrejurul
cocosul polar, pasare sedentara din zona arctica si subarctica din Eurasia si America de Nord care traieste in zonele stancoase si de tundra Vezi definitia »
INCUNÁBUL s.n. Tipăritură care datează de la începuturile artei tipografice (înainte de anul 1500); (p. ext.) exemplar care face parte dintre cele mai vechi tipărituri (românești). [< lat. incunabulum – leagăn, cf. engl. incunabulum, fr. incunable]. Vezi definitia »
DENTÍCUL s.n. 1. Dinte foarte mic. 2. Element de ornamentație în formă de dinte, folosit la decorarea cornișelor. [Pl. -le, (s.m.) -li. / < fr. denticule]. Vezi definitia »
Echivalentul „fraternitate”? Mi se pare ciudat ca „frate” este descris in dictionarul vostru ca fiind acceptabil de a fi folosit in contextul al oricarui sex. Pare bizar si nu am stiut despre aceasta definitie pina nu am citit despre aceasta situatie pe Wikipedia Online in sectia despre limba romana. Ati auzit vreodata o femeie referinduse la o alta femeie ca „frate”, in orice context? P.S. Scuzati lipsa literelor necesare, computerul meu nu este configurat pentru alfabetul roman. Vezi definitia »
CREPÚSCUL s. n. 1. lumină difuză care se răspândește după apusul Soarelui sau înainte de răsăritul lui. 2. (fig.) declin, decădere, sfârșit. (< fr. crépuscule, lat. crepusculum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z