Definita cuvantului înapoi
ÎNAPÓI adv. 1. În direcție contrară înaintării; în spate, îndărăt. ◊ Loc. vb. A da înapoi = a) a se retrage; b) fig. a ceda (într-o discuție) într-o acțiune; c) fig. a fi în declin, a regresa. ♦ (Înv.; cu trimitere la un pasaj anterior dintr-un text) Mai sus. 2. La locul de proveniență; în locul unde a fost mai înainte. ◊ Loc. vb. A da (ceva) înapoi = a restitui; a înapoia. ◊ Expr. A-și lua vorba înapoi = a-și retrage vorba, făgăduiala făcută; a reveni asupra celor spuse, rectificându-le. 3. Cu o treaptă îndărăt, într-un loc inferior altora ca valoare. 4. Mai demult, la o dată anterioară celei prezente. – În + apoi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înapoi
SPOÍ, spoiesc, vb. IV. Tranz. 1. A acoperi o suprafață cu un strat subțire de var; a vărui. 2. A acoperi un vas sau un obiect de metal cu un strat subțire dintr-un metal protector. ♦ Refl. Fig. A-și însuși în mod superficial maniere civilizate, noțiuni de cultură etc. a se ciopli. 3. A unge (pe deasupra). ♦ (Peior.) A (se) farda. – Din sl. supojiti. Vezi definitia »
CINTEZÓI, cintezoi, s. m. Bărbătușul cintezei; cintez. [Var.: (reg.) cintițói s. m.] – Cintez + suf. -oi. Vezi definitia »
CHARLEROI [șarləruá], oraș în SV Belgiei, pe Sambre; 490 mii loc. (1987, cu suburbiile). Expl. de cărbune și min. de fier. Siderurgie, constr. de mașini, produse chimice, hîrtie etc. Vezi definitia »
sapornói, sapornói, s.m. (reg.) ființă imaginară despre care se crede că îmbolnăvește sau omoară oamenii; săpornicar. Vezi definitia »
AMPOI, rîu, afl. dr. al Mureșului, la Alba Iulia; 53 km. Izv. din S M-ților Metaliferi și străbate depr. Zlatna. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z