Definita cuvantului încailea
ÎNCÁILEA adv. v. încaltea.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încailea
DÓILEA, DÓUA num. ord. (Precedat de art. „al”, „a”; de obicei cu valoare adjectivală) Care se află între întâiul și al treilea. ◊ Loc. adj. De-al doilea = (despre veri) care sunt copiii verilor primari. ◊ Loc. adv. A doua zi = în ziua următoare. A doua oară = data următoare; cu altă ocazie. Al doilea = după primul, pe urmă. (Pop.) De-al doilea = a doua oară. ◊ Expr. A pune (sau a lăsa, a trece etc.) ceva pe planul al doilea = a considera ceva ca fiind de importanță secundară. [Pr.: do-i-] – Doi + le + a. Vezi definitia »
Metrosexualitatea, un termen inventat de jurnalistul britanic Mark Simpson, se referă la o subcultură a bărbaților de orice orientare sexuală care au un simț estetic puternic și sunt preocupați de aparența lor, mai ales în domeniul modei. Metrosexualitatea ca identitate bărbătească a devenit din ce în ce mai pronunțată în anii 1990 și anii 2000, și poate fi văzută ca o împotrivire la rolului de gen stereotipic și tradițional masculin. Vezi definitia »
1. Patrunderea in valorile si caracteristicile,inclusiv limba, civilizatiei din care un individ face parte. 2. Cunoasterea si intelegerea mostenirii culturale si familiarizarea cu realizarile trecutului care au influentat umanitatea. 3. Intelegerea modului in care traditiile din trecut actioneaza in prezent si influenteaza valorile si directia de evolutie a societatii. 4. Intelegerea si adoptarea normelor , valorilor si traditiilor grupurilor carora le apartine fiecare. 5. A invata cum sa aplici principiile si conceptele artelor la aprecierea contributiei estetice a altor culturi. Sursa este: Teoria Curriculumului, capitolul 10, lect.univ.dr. Marcel Caprescu Vezi definitia »
saltéa (-éle), s. f. – Mindir. Tc. șelte (Meyer 406; Șeineanu, II, 311; Lokotsch 1908), prin ngr. σελτές (Gáldi, 247), cf. alb. šiljte, bg., sb. šilta. Vezi definitia »
CRESTĂȚEÁ, crestățele, s. f. (Bot.) 1. Tâlhărea (Lactuca sagittata). 2. Salata-iepurelui (Prenanthes purpurea).Crestat + suf. -ea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z