Definita cuvantului încercat
ÎNCERCÁT2, -Ă, încercați, -te, adj. Priceput, experimentat; care a trecut prin greutăți, prin necazuri; pățit2. – V. încerca.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încercat
EMANCIPÁT, -Ă, emancipați, -te, adj. 1. Care nu mai depinde de cineva sau de ceva, care a devenit liber, independent. ♦ (Despre copii și adolescenți) Care și-a luat unele libertăți nepotrivite cu vârsta lui; cu purtări libertine. 2. (În unele state) Scos înainte de majorat de sub autoritatea părintească sau a tutorelui. – V. emancipa. Vezi definitia »
NELEGÁT adj. v. GÂND (1). Proces de gândire sau rezultatul procesului de gândire; idee, cuget, cugetare. Îi treceau multe gânduri prin cap. ◊ Expr. A frământa (sau a apăsa etc. pe cineva) gândul = a preocupa, a obseda (pe cineva) o idee. A-și lua (sau a-și muta) gândul = a nu se mai gândi; a renunța la orice speranță. Ca gândul = extrem de repede. (Dus sau căzut etc.) pe gânduri = absorbit de ceva intim, nelegat de realitatea imediată. [DEX '98] Vezi definitia »
pălăriát, pălăriátă, adj. (reg.) 1. care poartă pălărie, cu pălărie. 2. (despre lămpi cu petrol) prevăzut cu pălărie. Vezi definitia »
SEMIAUTOPROPULSÁT, -Ă adj. (despre proiectile) a cărui propulsie inițială, de tip clasic, este accelerată pe parcursul traiectoriei printr-o fuzee. (< fr. semi-autopropulsé) Vezi definitia »
situat in interorul unii tari,desfasurat intre popoarele unui stat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z