Definita cuvantului înciripa
ÎNCIRIPÁ vb. I. v. înfiripa.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înciripa
kleampa – s.m. Persoana care isi insuseste, copiaza total sau partial ideile, operele etc. cuiva, prezentandu-le drept creatii personale;plagiator; Sursa: DEX '06 Vezi definitia »
CAMPÁ vb. I. intr. (Despre unități militare; despre turiști) A sta o perioadă de timp în corturi pe un câmp, într-o pădure etc. [< fr. camper]. Vezi definitia »
SĂPÁ, sap, vb. I. Tranz. 1. A lucra, a fărâmița cu sapa1 (sau cu cazmaua) pământul (pentru a însămânța, a prăși etc.). 2. A face cu sapa1 (sau cu alt instrument) o adâncitură, o groapă, un șanț în pământ. 3. A scoate cu sapa1 ceva din pământ. 4. A scobi, a tăia în piatră sau în lemn pentru a da materialului o anumită formă sau pentru a grava. ♦ Tranz. și refl. Fig. A lăsa sau a rămâne o urmă adâncă; a (se) întipări, a (se) imprima. 5. (Despre ape, ploi și alte elemente ale naturii) A roade, a mânca, a măcina (surpând); a ruina, a dărâma, a nimici. ♦ Tranz. și refl. recipr. Fig. A unelti împotriva cuiva sau unul împotriva altuia, a încerca să(-și) facă rău. – Lat. sappare. Vezi definitia »
împulpá, împulpéz, vb. I refl. (reg.) 1. a prinde putere, a se întrema după o boală. 2. a prinde curaj, a-și face inimă, a cuteza, a îndrăzni. 3. a-și pune toate puterile; a se opinti. 4. a se îndesa; a râvni. Vezi definitia »
PREOCUPÁ vb. I. tr. 1. (despre idei, probleme etc.) a stărui neîntrerupt în minte, a obseda. ◊ a îngrijora, a neliniști. 2. a face să fie în centrul atenției, a trezi interesul, curiozitatea. II. refl. a se interesa în mod deosebit de cineva sau ceva. (< fr. préoccuper, lat. praeoccupare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z