Definita cuvantului înnegurare
ÎNNEGURÁRE, înnegurări, s. f. Faptul de a (se) înnegura; întunecare. – V. înnegura.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înnegurare
ADNOTÁRE s. f. acțiunea de a adnota. ◊ notă explicativă, însemnare pe marginea unui text; adnotație. (< adnota) Vezi definitia »
TELESCOPÁRE, telescopări, s. f. 1. Acțiunea de a telescopa și rezultatul ei. 2. (Auto) Ciocnire violentă, în lanț, a mai multor vehicule care circulă cu viteze mari și distanțe mici între ele, inadecvat condițiilor meteo și de drum. – Cf. fr. téléscopage. Vezi definitia »
FOTOREPRODÚCERE, fotoreproduceri, s. f. Ansamblu de operații prin care se execută pe cale fotografică, după un original, negativele și pozitivele necesare obținerii clișeelor pentru tipar. – Foto- + reproducere. Vezi definitia »
TERMITA'RE, verb, s.f. Acțiunea distrugatoare a diverselor grupări locale, mai ales la sate , dupa 1990 asupra bunurilor ce au aparținut colectivității sau celor expropiați de regimul comunist. Termitarea rezultă în ruinarea sau distrugerea completă a conacelor, grajdurilor, serelor, garajelor, stâlpilor de electricitate, canalelor de irigație, dalajului, etc. Termen pejorativ propus de Bogdan Popescu (1997) in presa românească din străinătate, preluat sporadic in cea din țara. Vezi definitia »
ZGÂMSÍRE s. f. v. ZGÂMSI. [DLRM] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z