Definita cuvantului înscăuna
ÎNSCĂUNÁ, înscăunez, vb. I. Refl. și tranz. A (se) așeza pe tron ca domn al țării; a (se) încorona, a (se) întrona. ♦ Tranz. A numi, a alege un arhiereu; p. gener. a numi într-o funcție, a instala într-un post. [Pr.: -scă-u-] – În + scaun.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înscăuna
INDIGNÁ, indignez, vb. I. Refl. și tranz. A fi cuprins sau a stârni indignare; a (se) necăji, a (se) supăra. – Din fr. indigner, lat. indignari. Vezi definitia »
FISIONÁ vb. tr. a provoca fisiunea unui element prin bombardarea cu anumite particule elementare; a diviza un nucleu atomic în mai multe părți. (< fr. fissioner) Vezi definitia »
SUPRADIMENSIONÁ, supradimensionez, vb. I. Tranz. A dimensiona peste cotele obișnuite. ♦ Fig. A prezenta în mod exagerat mărimea, importanța reală a lucrurilor. [Pr.: -si-o-] – Supra- + dimensiona. Vezi definitia »
ETALONÁ vb. I. tr. A marca, a fixa valoarea unei mărimi de măsurat. ♦ A stabili un etalon. [< fr. étalonner]. Vezi definitia »
ZENANÁ s.f. Țesătură cu urzeală de mătase și bătătură de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată. [< fr. zénana]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z