Definita cuvantului între
ÎNTRE2 prep. 1. În locul dintre... Între munți.Expr. A fi între ciocan și nicovală v. ciocan. A pleca (sau a fugi, a ieși, a se duce, a se întoarce etc.) cu coada între picioare v. coadă. ♦ Printre, în mijlocul... Între străini. ♦ (Reg.) Pe. 2. În intervalul scurs de la o întâmplare la alta. L-a vizitat între două călătorii.Expr. Între acestea sau între timp = în răstimp... 3. Dintre, printre. S-a dovedit cel mai iscusit între toți. 4. (Arată reciprocitatea) Unul cu altul (sau unii cu alții). S-au sfătuit între ei. 5. (În legătură cu verbul „a împărți”) La2. Câștigul s-a împărțit între participanți. 6. (Indică o aproximare) Să vii între 12 și 13.Lat. inter.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu între
PROTECTÁRE, protectări, s. f. v. PROTECTA. [DLRM, Sinonime] Vezi definitia »
SECURIZÁRE s.f. (Tehn.) Tratare termică a sticlei de geamuri pentru a o transforma în securit. [< securiza]. Vezi definitia »
FOTODEZINTEGRÁRE, fotodezintegrări, s. f. Dezintegrare a unui nucleu atomic ca urmare a absorbției unui foton de raze X sau ϒ de mare energie. – Foto- + dezintegrare. Cf. fr. photodésintégration. Vezi definitia »
GLĂSUÍRE, glăsuiri, s. f. Acțiunea de a glăsui și rezultatul ei. ♦ Loc. adv. Într-o glăsuire = cu toții; de comun acord. – V. glăsui. Vezi definitia »
RAMIFICÁRE s.f. Faptul de a se ramifica; ramificație. [< ramifica]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z