Definita cuvantului înțeleni
ÎNȚELENÍ, înțelenesc, vb. IV. 1. Intranz. (Despre pământ, la pers. 3) A se întări, a se preface în țelină (prin necultivare, prin uscare în timp de secetă etc.) ◊ Tranz. Soarele a înțelenit pământul. 2. Tranz. și refl. A lăsa sau a sta în nemișcare, în inactivitate; a (se) înțepeni, a (se) fixa. ♦ Intranz. Fig. A rămâne nemișcat, împietrit; a încremeni. – În + țelină.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înțeleni
CEVENI (CÉVENNES [seven]), Munții ~, masiv muntos în SE Masivului Central francez, alcătuit din roci cristaline și calcare; se prezintă ca o serie de platouri înclinate spre S. Lungime: c. 150 km. Alt. max.: 1.702 m (vf. Lozère). Zăcăminte de huilă. Pomicultură. Creșterea animalelor. Parc național. Vezi definitia »
BIKINI, atol în NV Arh. Marshall (Pacificul Occidental); c. 5 km2. Poligon al S.U.A. pentru experiențe nucleare (1946-1956). Populația a fost evacuată în 1968. Vezi definitia »
DINOZAURIÉNI s. m. pl. ordin de reptile fosile uriașe, care se sprijineau mai mult pe picioarele dinapoi și pe o coadă puternică. (< fr. dinosauriens) Vezi definitia »
PĂINJENÍ vb. IV. v. păienjeni. Vezi definitia »
MOȘTENÍ, moștenesc, vb. IV. Tranz. 1. A primi un bun pe cale de succesiune, a dobândi prin testament. ♦ A deveni succesorul, mostenitorul cuiva. ♦ P. ext. A deține pe cale ereditară o însușire, o caracteristică etc. 2. P. gener. A obține, a dobândi. – Din moștean. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z