Definita cuvantului învățământ
ÎNVĂȚĂMÂNT, (1) învățăminte, s. n. 1. Precept din care se deduce un mod de a acționa, de a gândi etc.; învățătură. 2. Domeniul și activitatea de instruire și de educare (prin școli); p. ext. totalitatea instituțiilor școlare. – Învăța + suf. -ământ (după fr. enseignement).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu învățământ
RONJÁNT s.m. Reactiv întrebuințat la imprimarea țesăturilor prin metoda ronjării. [< fr. rongeant]. Vezi definitia »
ERMETIZÁNT, -Ă adj. care ermetizează. (< fr. hermétisant) Vezi definitia »
AMBIÁNT, -Ă, ambianți, -te, adj. Care se găsește în jur, în apropiere; înconjurător. [Pr.: -bi-ant] – Fr. ambiant. Vezi definitia »
PLATELMÍNT, platelminți, s. m. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul lat, nesegmentat, lipsit de aparat respirator și circulator, în general hermafrodiți (Plathelminthes); (și la sg.) vierme din această clasă. – Din fr. plathelminthe. Vezi definitia »
CONȘTIÉNT, -Ă adj. 1. Care are conștiința trează, care își dă seama de realitatea unui fapt, a unui lucru. 2. Care își dă seama de posibilitățile proprii, de rolul care îi revine în societate. // s.n. (Fil.) Categorie care exprimă ceea ce omul înfăptuiește în conformitate cu un anumit scop. [Pron. -ști-ent. / < fr. conscient]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z