Definita cuvantului alia
ALIÁ, aliez, vb. I. 1. Refl. A încheia un tratat de alianță. ♦ A se înțelege cu cineva, a se coaliza în vederea unei acțiuni comune. 2. Tranz. A topi laolaltă anumite metale sau anumite metale cu metaloizi pentru a obține un aliaj. [Pr.: -li-a] – Din fr. allier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alia
RECONCILIÁ vb. tr., refl. a (se) împăca, a (se) pune din nou de acord. (< fr. réconcilier) Vezi definitia »
abiá, adv.1. De foarte puțină vreme, tocmai (introduce o acțiune care tocmai s-a terminat). – 2. Cu greu, anevoie. Mr. avia < Lat. *ad vĭx (Cipariu, Arhiv.., 109; Philippide, Principii, 91; Pușcariu, 3; Candrea-Dens., 2; REW 224; DAR); cf. surs. vess, v.sp. abés, avés, v.port. tamalavés. A paragogic este normal cu funcții adv., cf. aci(ia), aiure(a), acole(a); este deci inutilă explicația lui Candrea-Dens., care pleacă de la relații sintactice. Este greșită ipoteza că s-ar baza pe sl. abije „imediat” (Cihac). – Din rom. provine săs. (d)abja. Vezi definitia »
Respiratia apelor repezi,ropotitoare roade rotundele roci pe care calci. Vezi definitia »
CANTABRIA, reg. autonomă în N Spaniei, la G. Byscaia; 5,3 mii km2; 527,9 mii loc. (1988). Centru ad-tiv: Santander. Relief muntos (Cordillera Cantabrica). Expl. de min. de fier și cărbuni. Șantiere navale. Pescuit. Vezi definitia »
mușchiá, mușchiéz, vb. I (reg.) a face, a prinde mușchi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z