Definita cuvantului învoltă
ÎNVÓLTĂ adj. v. învolt.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu învoltă
BALÉSTRĂ s. f. 1. balistă. 2. salt, fandare la scrimă. (< it. balestra) Vezi definitia »
PUDRÉTĂ s. f. 1. îngrășământ de pudră din excremente uscate. 2. un fel de tăiței mărunți rezultați din deșaparea anvelopelor. (< fr. poudrette) Vezi definitia »
MONOCULTÚRĂ s.f. Asolament în care aceeași plantă se cultivă mai mulți ani în șir pe acelați loc. ♦ Predominare a unei singure culturi agricole, caracteristică marilor plantații de cafea, cacao etc. [< fr. monoculture]. Vezi definitia »
FÚGĂ1, fugi, s. f. 1. Deplasare cu pași mari și repezi; alergare, goană. ◊ Loc. adv. Din (sau în) fugă sau (reg.) de-a fuga = în timp ce fuge, fugind; p. ext. în grabă, în treacăt, fără o examinare mai atentă. Pe fugă = repede, grăbit. Cu fuga = imediat, fără amânare. În fugă (sau în fuga) mare = fugind foarte repede. În fuga calului (sau cailor) = în galop. Într-o fugă = fugind tare și fără oprire. ◊ Expr. A pune (sau a lua) pe cineva pe (sau la) fugă = a goni, a alunga, a fugări. A o lua (sau a o rupe) la fugă sau a o rupe de-a fuga = a porni în goană. A (o) ține numai (într-)o fugă = a alerga întruna, fără întrerupere. O fugă (bună de cal) = o distanță nu prea mare, cât poate fugi, fără oprire, un om sau un cal. ♦ (Adverbial; în forma fuga) Repede, degrabă. 2. Părăsire grabnică (și uneori pe ascuns) a unui loc pentru a scăpa de o constrângere sau de o primejdie. 3. Înclinare spre axa galeriei a montanților unei armături sau ai unui cadru în formă de trapez. – Din lat. fuga. Vezi definitia »
tímpină, tímpine, s.f. (înv.) darabană, tobă, daira. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z