Definita cuvantului jambetă
JAMBÉTĂ, jambete, s. f. Mișcare a calului care constă în ridicarea la orizontală a unui picior dindărăt, calul stând pe loc. – Din fr. jambette.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jambetă
HOMOSFÉRĂ s.f. Strat inferior al atmosferei, situat între sol și altitudinea de 100 km, în care constituenții principali (azotul și oxigenul) rămân în aceleași proporții. [Var. omosferă s.f. / < fr. homosphére]. Vezi definitia »
COLUMBOGRÁMĂ, columbograme, s. f. Mesaj dus la destinație de porumbei. – Columb[ă] + [aero]gramă. Vezi definitia »
săpoichíță, săpoichíțe, s.f. (reg.) sapă mică. Vezi definitia »
UNEÁLTĂ, unelte, s. f. 1. Piesă, ansamblu de piese, dispozitiv acționat manual sau de un mecanism, care servește pentru a efectua o operație tehnică de prelucrare mecanică, de montare, manevrare etc.: p. ext. piesă auxiliară care servește la efectuarea unei lucrări. 2. Fig. Mijloc folosit pentru atingerea unui anumit scop (reprobabil); persoană, grup sau organizație de care se servește cineva pentru atingerea unui anumit scop (reprobabil). 3. (În sintagma) Unealtă gramaticală = instrument gramatical, v. instrument.Une[le] + alte[le]. Vezi definitia »
MUGILICULTÚRĂ s. f. ramură a pisciculturii care se ocupă cu creșterea chefalului. (< mugili- + -cultură2) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z