Definita cuvantului jăcmăni
JĂCMĂNÍ vb. IV. v. jecmăni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jăcmăni
DESȚEPENÍ, desțepenesc, vb. IV. Refl. (Despre corp sau mușchi, p. ext. despre ființe) A nu mai fi țeapăn sau înțepenit; a-și recăpăta elasticitatea. – Din des1- + [în]țepeni. Vezi definitia »
CASSINI, Gian Domenico (Jean Dominique) (1625-1712), astronom francez de origine italiană. Prof. univ. la Bologna. A determinat rotația planetelor Venus, Marte și Jupiter și a descoperit patru sateliți ai lui Saturn, precum și divizarea inelului acestei planete (diviziunea C.). Vezi definitia »
mocní (mocnésc, mocnít), vb.1. (Mold.) A se uda, a se muia, a se umezi. – 2. (Despre foc, jar) A arde înăbușit. – 3. (Despre idei, sentimente) A rămîne ascunse. – 4. A cădea pe gînduri, a medita. – 5. A tăcea, a nu se manifesta. Sl. moknąti „a se uda” (Candrea; Scriban). Der. din sl. mlŭknąti, cf. mîlc (Cihac, II, 200) e mai puțin probabilă. Vezi definitia »
prearvuní,, prearvunésc, vb. IV (înv.) a reține cu anticipație (dând o sumă de bani). Vezi definitia »
RĂNÍ, rănesc, vb. IV. Tranz. și refl. A(-și) face o rană, a (se) vătăma. ♦ Tranz. Fig. A produce cuiva o durere morală, a-l îndurera sufletește; a jigni, a ofensa. – Din sl. raniti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z