Definita cuvantului jura
JURÁ, jur, vb. I. 1. Tranz. și refl. A afirma, a declara ceva sub jurământ, a depune un jurământ. ◊ Tranz. A întări, a confirma la judecată, prin jurământ, o depoziție sau o mărturie. ◊ Refl. A promite prin jurământ. 2. Refl. (Pop.) A se afurisi, a se blestema (pentru a întări cele afirmate). 3. Tranz. (Pop.) A ruga pe cineva cu stăruință; a implora, a conjura. – Lat. jurare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jura
CHAPRA, oraș în NE Indiei (Bihar), pe fl. Gange, la N de Patna; 116,6 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de comunicații. Centru comercial agricol. Expl. de salpetru. Prelucr. orezului, porumbului, trestiei de zahăr. Ind. uleiurilor vegetale. Vezi definitia »
ACCRA, cap. Ghanei, port la G. Guineea; 1,25 mil. loc. (1984, cu suburbiile). Aeroport internațional. Pr. centru politic și economic al țării. Ind. alim. (uleiuri vegetale), textilă, mat. de constr., prelucr. lemnului și bauxitei. Aparate de radio și televiziune. Universitate (1961). Așezare menționată din sec. 16; după cucerirea engleză (sec. 19), centru ad-tiv al coloniei și protectoratului Coasta de Aur și al statulului Independent Ghana (din 1957). Prima conferință a statelor independente din Africa (1958). Vezi definitia »
GOÚRA s. f. porumbel mare, purtând un moț ridicat, din Noua Guinee; porumbel evantai. (< fr. goura) Vezi definitia »
AZURÁ vb. tr. a albăstri ușor produsele textile albe, pentru a îndepărta slaba colorație galbenă pe care acestea o au la început. (< fr. azurer) Vezi definitia »
BUHARA, oraș în Uzbekistan (C.S.I.), pe Amu-Daria; 224 mii loc (1989). Întreprinderi textile (bumbac), alim., de piel. și încălț. Monumente arhitectonice arabe din sec. 10-17. Celebru centru de artizanat de veche tradiție (covoare, încrustații în metal, orfevrărie, țesături de mătase). Important centru economic și cultural medieval. B. a fost succesiv capitala statului condus de dinastia Șeibanizilor (sec. 16), a Emiratului de B. (1747-1920) și a Rep. Populare Sovietice a B. (1920-1924). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z