Definita cuvantului justiție
JUSTÍȚIE s. f. 1. Totalitatea organelor de jurisdicție dintr-un stat; ansamblul legilor și al instanțelor judecătorești; sistemul de funcționare a acestor instanțe. 2. Una dintre formele fundamentale ale activității statului, care constă în judecarea pricinilor civile sau penale și în aplicarea pedepselor prevăzute de lege. ◊ Expr. A chema (sau a se prezenta) în fața justiției = a cita (sau a se prezenta) la judecată. 3. Dreptate, echitate. – Din fr. justice, lat. justitia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu justiție
ANTISEPSÍE s. f. metodă de combatere a microbilor patogeni și a focarelor de infecție din organism. (< fr. antisepsie) Vezi definitia »
DESCRÍPȚIE s. f. 1. descriere. 2. (log.) procedeu de simbolizare prin care individualul este redat din punct de vedere logic. (< fr. description, lat. descriptio) Vezi definitia »
TRANZÁCȚIE s. f. 1. înțelegere, învoială, convenție. 2. acord între două sau mai multe părți prin care se transmit anumite drepturi sau se face un schimb comercial, de bursă etc. (< fr., engl. transaction, lat. transactio) Vezi definitia »
BRADICHINEZÍE s. f. încetinire a ritmului mișcărilor, fără o diminuare a activității motorii. (< fr. bradykinésie) Vezi definitia »
CONDILOTOMÍE s. f. incizie a unui condil. (< fr. condylotomie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z