Definita cuvantului kalipatron
KALIPATRÓN, kalipatroane, s. n. Cutie de tablă umplută cu hidroxid de potasiu și încorporată în masca de protecție, care servește la regenerarea aerului (prin reținerea bioxidului de carbon și a apei) și care este folosită în mine. [Sil. -tron] – Din germ. Kalipatron.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu kalipatron
ALFATRÓN s. n. Vacuummetru care se bazează pe efectul ionizant al radiației alfa emise de o sursă etalonată. – Din fr. alphatrone. Vezi definitia »
milión (milioáne), s. n. – O mie de mii. – Mr. miliune. Fr. million, parțial prin intermediul pol. milion (sec. XVII). – Der. milionar, adj., din fr. millionnaire. Mr., din it. miglione, prin intermediul ngr. μιλλιούνι. Vezi definitia »
ACORDEÓN s.n. Instrument muzical cu lame vibrante, cu burduf și cu clape. [Pron. -de-on, pl. -oane. / < fr. accordéon, cf. germ. Akkordeon]. Vezi definitia »
BONTÓN s. n. (Franțuzism) Totalitatea regulilor de purtare adoptate de așa-numita societate aleasă. – Fr. bon ton. Vezi definitia »
COSMOTRÓN s. n. accelerator care poate imprima particulelor elementare o energie comparabilă cu aceea a razelor cosmice. (< fr. cosmotron) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z