Definita cuvantului kilolitru
KILOLÍTRU, kilolitri, s. m. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu o mie de litri. (sil. -tru) [Scris și: chilolitru.Abr.: kl] – Din fr. kilolitre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu kilolitru
NANOMÉTRU s.m. Unitate de lungime, egală cu a miliarda parte dintr-un metru. [< fr. nanomètre]. Vezi definitia »
MÉTRU, metri, s. m. 1. Unitate fundamentală de măsură pentru lungime din sistemul metric. 2. Instrument (alcătuit dintr-o riglă, bandă gradată de metal, de lemn etc.) egal cu un metru (1) și divizat în centimetri și milimetri, cu care se măsoară lungimile. ♦ Bucată de lemn (de foc) lungă de aproximativ un metru (1); stivă de lemne (de foc) egală cu aproximativ un metru cub. 3. Grup de silabe constituind unitatea de măsură a versului; p. ext. ritm determinat de împărțirea unui vers în silabe. 4. (Muz.) Ordinea succesiunii unităților de timp, determinată de accente tari sau slabe; sistemul de organizare a ritmului; ritm, cadență. – Din fr. mètre, lat. metrum. Vezi definitia »
AMFIMÁCRU s. m. picior de vers dintr-o silabă scurtă încadrată de două lungi (neaccentuate). (< fr. amphimacre) Vezi definitia »
AGÉSTRU, agestre, s. n. Con de dejecție. – Din fr. agestre. Vezi definitia »
LOGOMÉTRU s.n. Instrument de măsură pentru măsurarea raportului dintre două mărimi electrice. [< fr. logomètre, cf. gr. logos – cuvânt, metron – măsură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z