Definita cuvantului kiwi
KÍWI s. f. invar. 1. Pasăre acarinată din Noua Zeelandă, pe cale de dispariție, înaltă de 30 cm, cu aripile atrofiate, lipsită de claviculă, care se hrănește cu larve de insecte și duce o viață nocturnă (Apteryx australis). 2. Fruct comestibil al plantei Actinidia chinensis din Asia, cu formă ovală, de mărimea unui măr mijlociu, cu miezul verde, cărnos, acrișor și cu coaja pufoasă, verde-maronie. – Din fr. kiwi, engl. kiwi[fruit].

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu kiwi
KÍWI s.f. invar. 1. Pasăre acarinată nocturnă de talie medie, cu aripile atrofiate, cu ciocul lung și ascuțit, ușor curbat, cu pene flocoase, care se hrănește cu larve și insecte și este răspândită numai în Noua Zeelandă; apterix. 2. ~ ♦ Băutură răcoritoare din acest fruct. [1. și NODEX] -- incompletă [gall] + Am scris eu definiția cea corectă din MDN – cea scrisă de Tavi nu-i completă dar nici exactă din păcate (ad litteram) (Blaurb) Vezi definitia »
DWGJWi <a href=„http://qgovtmhydxae.com/”>qgovtmhydxae</a>, [url=http://qfcwtajkdbmk.com/]qfcwtajkdbmk[/url], [link=http://mnxnhaqpxcma.com/]mnxnhaqpxcma[/link], http://oijjwqxuckau.com/ Vezi definitia »
kiwi s.f. invar. 1. pasăre acarinată din Noua Zeelandă, cu ciocul lung și ascuțit, ușor curbat, având aripile atrofiate; apterix. 2. fruct exotic, asemănător cu para, cu scoarța păroasă și pulpa verde și dulce ♦ băutură răcoritoare din acest fruct (‹ fr., engl. kiwi). Vezi definitia »
KÍWI s.m. Pasăre din Noua Zeelandă, de mărimea unei găini, cu ciocul lung și ascuțit, care nu poate zbura, având aripile atrofiate. [Scris și kivi. / < fr. kiwi]. Vezi definitia »
RAPAKÍWI s. n. varietate roșie de granit, cu structură porfirică, cristalizat. (< fr. rapakiwi) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z